• Missade du något under årets Global Week?

[2015-12-18] Årets Global Week ägde rum 16-18 november och gav möjlighet till fördjupad kunskap och samtal om global migration. Nu finns dokumentation tillgänglig från några av aktiviteterna.

• INSTÄLLT: Brännpunkt Europas lunchföreläsning - välkommen på övriga programpunkter

[2015-11-18] Den planerade lunchföreläsningen/workshopen med Röda Korset ställs in idag, onsdag 18 november, på grund av sjukdom.

• Global Week: Bloggaren Afrah Nasser vill ha fler migranter i medierna

[2015-11-18] Hon driver en av de mest lästa bloggarna i Mellanöstern, kämpar för ökad humanitär medvetenhet och mottog 2014 Dawit Isaak-priset. På tisdagen höll Afrah Nasser en föreläsning om mediernas betydelse för världens många migranter - samt om migranternas betydelse för medierna.

• Global Week: En värld full av migranter

[2015-11-17] Nästan 60 miljoner människor befinner sig idag på flykt. Hur ska Sverige, Europa och övriga världen hantera denna katastrof så att det leder till något gott för alla, för flyktingarna, för deras ursprungländer och för mottagarländerna? Det var den brännande fråga som inledde årets Global Week på Göteborgs universitet.

• Global Week: Stor okunskap om mänskliga rättigheter

[2015-11-17] Papperslösa och flyktingar hamnar ofta i kläm trots att mänskliga rättigheter är universella. Vi kan inte stoppa huvudet i sanden och tro att problemen ska försvinna, menade de tre talarna på temat Mänskliga rättigheter och medborgarskap.