Missade du något under årets Global Week?

Nyhet: 2015-12-18

Årets Global Week ägde rum 16-18 november och gav möjlighet till fördjupad kunskap och samtal om global migration. Nu finns dokumentation tillgänglig från några av aktiviteterna.

Global Week djupdök i frågor om människans tvingande behov eller lust att förflytta sig inom länder, mellan länder, tillbaka till det gamla hemlandet eller att till och med färdas ut i rymden. Deltagare under dagarna följde och deltog i diskussioner om den växande så kallade migrationsindustrin och föreläsningar om ekonomiska konsekvenser för såväl stater som de individer som migrerar.

Bland annat ställde Global Week också frågor om hur journalistik och dokumentärfilm kan ge värdigheten tillbaka till glömda migranter och hur migration påverkar utbildning, lärande och arbetsmarknad.

Missade du någon föreläsning?

Nu kan du ta del av dokumentation från några av aktiviteterna:

• pdf av det tryckta programmet
pdf-filer med några föreläsares presentationer
  • nyhetstexter om några av föreläsningarna (endast tillgängliga på svenska)
  • förhandsfilmer (på engelska och svenska)
  • ett filmat reportage på plats (på svenska)

Inom kort kommer du också att hitta några filmade föreläsningar på engelska.

Här kommer du till länkar med dokumentationen av årets Global Week.

På bilden ser du Kristian Meijerbom, student på Marina vetenskaper, avancerad nivå.

AV:

Sidansvarig: Jessica Glanzelius|Sidan uppdaterades: 2015-04-27