Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Gellert Tamas

Gellert Tamas är författare, journalist och dokumentärfilmare. Hans böcker, reportage och filmer har väckt uppmärksamhet och debatt och han har belönats med mängder av priser och utmärkelser, för såväl sin journalistik som sina böcker och dokumentärfilmer, både i Sverige och internationellt.

Tamas arbetar ofta i en dokumentär form, där han kombinerar undersökande journalistik med ett litterärt inriktat berättande. Tamas har sedan början av 1990-talet skrivit för tidningar som Dagens Nyheter och Aftonbladet och arbetat för bl a Kalla Fakta i TV4 och Uppdrag Granskning i Sveriges Television.

Tamas första reportage handlade om förändringarna i Central- och Östeuropa efter murens fall 1989. Senare kom han allt mer att inrikta sig på frågor om identitet, rasism och främlingsfientlighet och gjorde bland annat 1991 den första heltäckande sammanställningen av rasistiskt våld i Sverige.

Källa: http://tamas.se/gellert

Gellert Tamas

Gellert Tamas

Foto: Monika Franzon

Sidansvarig: Jessica Glanzelius|Sidan uppdaterades: 2015-09-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?