Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ingela Winter-Norberg

Ingela Winter-Norberg har arbetat på Sida som programchef sedan 1999. För närvarande är hon ansvarig för Sidas stöd till UNHCR och hanterar skyddsrelaterade frågor om humanitärt bistånd sedan flera år tillbaka.

Ingela har en magisterexamen i "Internationell Migration och Etniska Relationer" och en kandidatexamen i "Interkulturella relationer och migration" från Socialantropologiska institutionen vid Stockholms universitet.

Under sin karriär har Ingela främst fokuserat på bistånd och humanitära flyktingfrågor, och har även erfarenhet av att arbeta med asyl- och migrationsfrågor på svenska Migrationsverket, och med skydd av barn i nödsituationer vid svenska Rädda Barnen.

På Sida Ingela har arbetat i flera nationella och regionala sammanhang som i Somalia och vid Afrikas horn, samt Colombia, Haiti och den latinamerikanska regionen.

Under 2003-2005 var Ingela ansvarig för Sidas stöd till demokrati och mänskliga rättigheter i Zimbabwe, bland annat stöd till internflyktingar vid den svenska ambassaden i Harare.

Under 2008-2009 var hon ansvarig för Sidas stöd till the Health sector programme i Guatemala vid den svenska ambassaden i Guatemala City.

Sidas humanitära bistånd ägnas till att rädda liv, lindra lidande och upprätthålla mänsklig värdighet vid väpnade konflikter, naturkatastrofer eller andra katastrofliknande förhållanden. Humanitärt bistånd omfattar både materiellt bistånd och skydd av den drabbade civilbefolkningen. Sidas humanitära arbete är behovsbaserat och distribueras till drabbade krissituationer i många länder och regioner över hela världen.

Ingela Winter-Norberg

Ingela Winter-Norberg

Sidansvarig: Jessica Glanzelius|Sidan uppdaterades: 2015-10-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?